Dagbesteding

Dagbesteding en ambulante hulpverlening

Dagbesteding

Jong! biedt dagbesteding en ambulante hulpverlening aan jongeren met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking en jongeren/ouderen met Niet- Aangeboren Hersenletsel(NAH). De activiteiten voor de dagbesteding kunnen per individu verschillen en wanneer er meer behoefte is kan deze ook individueel worden vorm gegeven. In de visie van Jong! is beschreven dat we ten alle tijden op een kleinschalige, betrokken manier invulling willen geven aan dagbesteding. 

Vanaf 1 januari 2020 is de dagbesteding van Jong! te vinden onder de naam:

 

www.wentersplezeer.nl

 

 
Op de locaties zijn zowel de ruimtes als personele bezetting aanwezig om indien wenselijk op te splitsen in twee groepen wat verdeeld is in twee gebouwen op locatie van Wenters Plezeer(kinderboerderij Freriks). In het koffie- en theehuis bestaat er een mogelijkheid om binnen activiteiten te verrichten. Je kan bijvoorbeeld educatief te werk gaan doormiddel van klanten bedienen, afrekenen en afwassen. De deelnemers die in het koffie- en theehuis activiteiten verrichten houden zich ook bezig met de zorg van de dieren die buiten aanwezig zijn van de kinderboerderij. 

 

Ook is er een gerenoveerd gebouw aanwezig "De Schoppe", waar deelnemers met Niet-aangeboren hersenletsel(NAH) komen en hier rustig en/of creatief bezig gaan met spelletjes, schilderen, knutselen, computeren en gezamenlijk lunchen. Ook ligt er rondom Wenters Plezeer( kinderboerderij) een bos, hierin is het mogelijk om een wandeling te maken of activiteiten te doen. 
Er bestaat ook een mogelijkheid om de deelnemers mee te nemen naar het centrum van Winterswijk om daar naar de markt te gaan of bijvoorbeeld: Een terrasje te pakken.